Suroviny: Na 4 porce

4 lžíce oleje
2 lžičky provensálského koření  
sůl 
drcený pepř  
2 stroužky česneku 
600 g kuřecích prsou 
12 plátků anglické slaniny
2 menší červené cibule 
200 g cherry rajčat
1 lžíce oleje 
zelený salát na ozdobení

 
Postup: 
Olej rozmícháme s provensálským kořením, solí, pepřem a na plátky nakrájeným česnekem. Kuřecí prsíčka očistíme, omyjeme, osušíme. Nakrájíme je na 24 stejně velikých kousků. Maso vložíme do marinády, zakryjeme poklicí a uložíme na dvě hodiny do chladničky. 
Plátky slaniny rozkrojíme na dva proužky. Cibule oloupeme a rozčtvrtíme. Rajčata omyjeme a osušíme. Maso necháme okapat a pak každý kousek zabalíme do plátku slaniny. Napíchneme je na špízy střídavě s rajčaty a cibulí. Pečeme v troubě při 220°C. Hotové špízy můžeme podávat s opečenými bramborami a hlávkovým salátem.