Suroviny: Na 4 porce
4 lžíce oleje
2 lžičky provensálského koření
sůl
drcený pepř
2 stroužky česneku
600 g kuřecích prsou
12 plátků anglické slaniny
2 menší červené cibule
200 g cherry rajčat
1 lžíce oleje
zelený salát na ozdobení
Postup:
Olej rozmícháme s provensálským kořením, solí, pepřem a na plátky nakrájeným česnekem. Kuřecí prsíčka očistíme, omyjeme, osušíme. Nakrájíme je na 24 stejně velikých kousků. Maso vložíme do marinády, zakryjeme poklicí a uložíme na dvě hodiny do chladničky.
Plátky slaniny rozkrojíme na dva proužky. Cibule oloupeme a rozčtvrtíme. Rajčata omyjeme a osušíme. Maso necháme okapat a pak každý kousek zabalíme do plátku slaniny. Napíchneme je na špízy střídavě s rajčaty a cibulí. Pečeme v troubě při 220°C. Hotové špízy můžeme podávat s opečenými bramborami a hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.