Suroviny:
200 g hub
cibule
60 g másla
sůl, pepř
zeleninový vývar
2 lžíce hladké mouky
125 ml smetany
Postup:
Čerstvé houby otřeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky. Na 2 lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Pak přidáme houby, podusíme je a osolíme. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Mezitím si ze zbytku másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Pokud pečeme maso, tak do jíšky přidáme vývar z masa a stále pečlivě mícháme, aby se neudělaly hrudky. Přidáme podušené houby a omáčku krádce povaříme. Nakonec do ní přilijeme smetanu a už ji jen prohřejeme. Pak ji podle chuti přisolíme a opepříme.
Typ: Můžeme podávat s vepřovým či hovězím masem a knedlíkem.
Komentáře
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.