Suroviny:

200 g hub

cibule 

60 g másla 

sůl, pepř

zeleninový vývar

2 lžíce hladké mouky

125 ml smetany

 

Postup:

Čerstvé houby otřeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky. Na 2 lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Pak přidáme houby, podusíme je a osolíme. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Mezitím si ze zbytku másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Pokud pečeme maso, tak do jíšky přidáme vývar z masa a stále pečlivě mícháme, aby se neudělaly hrudky. Přidáme podušené houby a omáčku krádce povaříme. Nakonec do ní přilijeme smetanu a už ji jen prohřejeme. Pak ji podle chuti přisolíme a opepříme.

Typ: Můžeme podávat s vepřovým či hovězím masem a knedlíkem.