Suroviny (na 4 porce):
500g hovězího nebo vepřového masa
2 vejce natvrdo
1 velká okurka
plátek špeku
2-3 silnější kolečka junioru nebo jiného měkkého salámu
1 velká cibule
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
3 polévkové lžíce hladké mouky
jíška, olej, sůl, pepř, maggi
Postup:
Maso si naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Krájíme na menší kousky. Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli a pak k ní přihodíme maso a osmahneme. Pak přihodíme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1-1,5l horké vody z konvice (sporák stáhneme) a vaříme dokud není maso měkké. Když nám maso změkne, tak do omáčky přihodíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10-15 minutek. Pak si smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hl. mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut. Hotovou omáčku ještě dosolíme a přidáme maggi.
Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.