Suroviny (na 4 porce):

500g hovězího nebo vepřového masa 

2 vejce natvrdo

1 velká okurka

plátek špeku

2-3 silnější kolečka junioru nebo jiného měkkého salámu

1 velká cibule

2 polévkové lžíce plnotučné hořčice

3 polévkové lžíce hladké mouky

jíška, olej, sůl, pepř, maggi 


Postup: 
Maso si naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Krájíme na menší kousky. Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli a pak k ní přihodíme maso a osmahneme. Pak přihodíme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1-1,5l horké vody z konvice (sporák stáhneme) a vaříme dokud není maso měkké. Když nám maso změkne, tak do omáčky přihodíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10-15 minutek. Pak si smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hl. mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut. Hotovou omáčku ještě dosolíme a přidáme maggi. 

Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.