Suroviny:

2 králičí hřbety 
12 plátků anglické slaniny 
Sůl, 4 žampiony 
1 červená paprika 
1 malá žlutá paprika, 
1 malá cuketa 
olej 


Postup: 
Odblaněný králičí hřbet omyjeme, osušíme a vyřízneme z nich obě filátka. Každý kousek rozřízneme na 6 špalíčků a ty zabalíme do proužků slaniny. Maso lehce osolíme a necháme odležet. Žampiony a zeleninu očistíme a nakrájíme – žampiony na čtvrtky, papriky na klínky, cuketu podélně na čtvrtky a potom ještě na kratší špalíčky. Zeleninu napichujeme střídavě s kousky masa a houbami na špízy. Hotové špízy zprudka opečeme na pánvi, přendáme je do pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 220°C. Zapékáme ještě asi 7 min.