Suroviny (na 6-8 porcí):

1 kg hovězího masa (přední kližky) 
2-3 střední cibule  
2 lžíce oleje 
2 lžíce hladké mouky 
50 g rajčatového protlaku 
2 stroužky česneku 
sůl 
1 balení gulášového koření 
 

Postup: 
Maso nakrájíme na kostičky. Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme maso a krátce opečeme. Pak přidáme celý obsah balíček koření (35g), rajčatový protlak, krátce orestujeme a zalijeme 1 l vody. 
Maso dusíme asi 1,5hod, dokud nezměkne. Poté maso vyjměme, šťávu vydusíme až na tuk a zaprášíme hladkou moukou. Krátce opečeme, zalijeme znovu vodou, rozšleháme a necháme provařit. Nakonec přidáme maso, necháme ho prohřát a dle chuti osolíme.