Suroviny (na 6-8 porcí):
1 kg hovězího masa (přední kližky)
2-3 střední cibule
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
50 g rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
sůl
1 balení gulášového koření
Postup:
Maso nakrájíme na kostičky. Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme maso a krátce opečeme. Pak přidáme celý obsah balíček koření (35g), rajčatový protlak, krátce orestujeme a zalijeme 1 l vody.
Maso dusíme asi 1,5hod, dokud nezměkne. Poté maso vyjměme, šťávu vydusíme až na tuk a zaprášíme hladkou moukou. Krátce opečeme, zalijeme znovu vodou, rozšleháme a necháme provařit. Nakonec přidáme maso, necháme ho prohřát a dle chuti osolíme.
Komentáře
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.