Suroviny:

1 květák 
Asi 1 sklenice hladké mouky 
5-8 stroužků česneku 
5 vajec 
½ lžičky mletého pepře 
½ lžičky mletého kmínu 
1 cibule, 1-2 lžíce vody 
Svazek zelené petrželky, sůl a olej na smažení 
 

Postup: 
Květák namočíme na 30 min do osolené vody, vyjmeme ho, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Nastrouháme ho nebo najemno nasekáme. Mouku smícháme s kořením a špetkou soli, rozmícháme s vodou, přidáme vejce, rozetřený česnek, najemno nasekanou cibuli a petrželku a květák. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme moukou. Na pánvi rozehřejeme olej, pomocí naběračky tvoříme placičky a usmažíme je z obou stran dozlatova. Položíme je na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.