Suroviny:

1,5 hrnku hladké mouky  
1 lžička pečícího prášku  
asi 400 g čerstvé dýně (lze udělat i z kompotu)  
+ trochu cukru (na vaření dýně)  
+ trochu skořice (na vaření dýně)  
1/3 hrnku oleje  
2 vejce  
1 lžička skořice  
1/2 lžičky zázvoru  
1/2 lžičky hřebíčku (drtím v hmoždíři)  
1/2 lžičky muškátového ořechu  
1 lžička vanilkového extraktu  
1,25 hrnku cukru  
1/2 lžičky sody  
1/2 lžičky soli 
 

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C. Dýni si nakrájíme na menší kousky a dáme na chvíli povařit s cukrem a skořicí, vodu slijeme a dýni necháme vychladnout. 
Smícháme mouku s pečícím práškem. V jiné míse smícháme vychladlou dýni, olej, vejce, vanilkový extrakt, koření, sodu a sůl. Přisypeme mouku a lehce mícháme, aby se vše spojilo. 
Pečeme 25-30 minut.