Suroviny:
Těsto:
2 hrnky polohrubá mouka
2 ks vejce
1 hrnek cukr krupice
1 ks čokoláda Margot
1/8 ks máslo (= polovina 250 g)
1 balíček vanilkový cukr
200 ml mléko
1 balíček kypřící prášek
Poleva:
100 g máslo
150 g cukr moučka
1 lžíce mléko
1 lžíce rum
1 ks žloutek
2 lžíce kakao
Postup:
Vejce rozklepneme do mléka a rozšleháme. Přidáme cukry smíchané s moukou a kypřícím práškem. Máslo rozpustíme. Margot čokoládu nastrouháme a spolu s máslem vmícháme do základu těsta. Místo čokolády můžeme přidat strouhaný kokos, oříšky nebo hořkou čokoládu. Není ale nutné použít něco z toho, ani Margot čokoládu. Vymícháme hladké těsto. Připravíme hluboký plech, vymažeme jej a vysypeme buď dětskou krupičkou nebo hrubou moukou. Můžeme ale použít i strouhaný kokos. Na připravený plech nalijeme těsto. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dozlatova.
Mezitím si připravíme polevu. Změklé máslo ušleháme nebo smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, žloutkem, lžící rumu a mléka dohladka.
Po upečení margot buchty tuto hmotu rozetřeme na ještě horkou buchtu. To, že se poleva začne rozpouštět, je v pořádku. Margot buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.
Komentáře
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.