Suroviny:

Těsto: 
2 hrnky polohrubá mouka  
2 ks vejce 
1 hrnek cukr krupice 
1 ks čokoláda Margot 
1/8 ks máslo (= polovina 250 g) 
1 balíček vanilkový cukr  
200 ml mléko 
1 balíček kypřící prášek 
Poleva: 
100 g máslo 
150 g cukr moučka  
1 lžíce mléko  
1 lžíce rum  
1 ks žloutek  
2 lžíce kakao 


Postup: 
Vejce rozklepneme do mléka a rozšleháme. Přidáme cukry smíchané s moukou a kypřícím práškem. Máslo rozpustíme. Margot čokoládu nastrouháme a spolu s máslem vmícháme do základu těsta. Místo čokolády můžeme přidat strouhaný kokos, oříšky nebo hořkou čokoládu. Není ale nutné použít něco z toho, ani Margot čokoládu. Vymícháme hladké těsto. Připravíme hluboký plech, vymažeme jej a vysypeme buď dětskou krupičkou nebo hrubou moukou. Můžeme ale použít i strouhaný kokos. Na připravený plech nalijeme těsto. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dozlatova. 
Mezitím si připravíme polevu. Změklé máslo ušleháme nebo smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, žloutkem, lžící rumu a mléka dohladka. 
Po upečení margot buchty tuto hmotu rozetřeme na ještě horkou buchtu. To, že se poleva začne rozpouštět, je v pořádku. Margot buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.